1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Сербії суд примусив ЗМІ вибачитись перед єпископом Бачським за «сателіта Москви»

У Сербії суд примусив ЗМІ вибачитись перед єпископом Бачським за «сателіта Москви»

Суд в Сербії задовольнив позов єпископа Бачського Сербської Православної Церкви Іринея (Буловіча) до журналістів, які в минулому році займалися розповсюдженням проти нього наклепу, пише сайт СПЦ.

Зокрема, йдеться про публікації сербського видання «Бліц», у яких владику Бачського Іринея звинуватили в тому, що він намагається бути «тіньовим патріархом». За словами видання, «здавалося б, мирні дні в Священному Синоді Патріархату у багатьох відношеннях можуть стати вирішальними і поворотними для СПЦ. Простіше кажучи – переможе або мудрість патріарха Іринея, або закулісна робота владики Бачського».

У зв’язку з цими висловлюваннями, а також у зв’язку зі звинуваченнями інших видань в тому, що владика Бачський є «сателітом Москви», і що він «абсолютно на лінії Москви», Бачська єпархія подала в суд, захищаючи честь і гідність свого архієрея з формулюваннями: «Щоденна газета Blic порушила основні принципи журналістського кодексу, розповсюдила дезінформацію перед травневою сесією Архієрейського Собору Сербської Православної Церкви в 2018 році і, таким чином, неодноразово і жорстоко маніпулювала громадськістю Сербії і не тільки».

Врешті «Вищий суд у Белграді задовольнив позов єпископа Іринея і прийняв рішення на його користь, що також було підтверджено постановою Бєлградського апеляційного суду, а головному редактору друкованого видання« Blic Media »було наказано – без компенсації і без зволікання – опублікувати текст рішення у другому наступному друкованому виданні зазначених ЗМІ від дня винесення рішення суду другої інстанції».

У Патріархії вважають, що публікації проти ієрарха – «ще один приклад того, як журналісти часто за відсутності надихаючих думок для написання серйозних медіа-статей вдаються до дешевих сенсацій, найчастіше з ідей, заснованих на чиїхось інтересах… врешті-решт, «Blic Media» лише частково виконав рішення суду і знову продемонстрував, наскільки далекі від правди і закону їх репортажі і моральні принципи».

Попередній запис
У Тетільківцях ПЦУ та радикали за сприяння поліції захопили храм
Наступний запис
На Фанарі почали рейдерське захоплення Церкви Чеських земель і Словаччини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее