1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Селець голова сільради примушує людей йти у ПЦУ

У селі Селець голова сільради примушує людей йти у ПЦУ

У селі Селець Дубровицького району голова сільради Павло Голяка у примусовому порядку заганяє місцевих жителів до ПЦУ. Щоб завадити звершувати богослужіння вірянам УПЦ, чиновник закрив Петро-Павлівську каплицю на сільському кладовищі на свої замки, але обурена громада зірвала їх. Про це повідомляє СПЖ.

20 квітня 2019 року віряни УПЦ зібрались на богослужіння у каплиці, але потрапити усередину не змогли. Як розповідають очевидці, після протистояння 16 квітня, під час котрого у них активісти ПЦУ забрали храм, вони змушені молитись на території сільського кладовища.

«Але сільського голову не влаштовує й це. Спочатку Павло Голяка ініціював сварку у селі, потім допоміг забрати церкву, а тепер забороняє нам молитись, каже, що у селі має бути одна церква та одна громада – це ПЦУ, і ми всі повинні до неї приєднатися, – коментує події настоятель храму УПЦ протоієрей Микола Іваничко. – Сільський голова також залякує людей, коїть неподобства».

Релігійна громада УПЦ, обурена діями голови сільради, зірвала замки на каплиці та звершила богослужіння. Дії місцевого чиновника більшість жителів села розцінює як провокацію, що дестабілізує і без того непросту ситуацію.

Протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненській та Сарненській єпархіях, домовився про зустріч із чиновником, вона має відбутись 8 травня.

«Я хочу, щоб обидві сторони міжконфесійного конфлікту спокійно зустрілись, поспілкувались та знайшли спільні точки дотику для мирного співіснування у селі», – коментує отець Віктор.

Попередній запис
Конституційний Суд відкрив провадження щодо перейменування УПЦ
Наступний запис
У Будятичах актив ПЦУ заблокував вірянам вхід до храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее