1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Маща на подвір’я священика УПЦ кинули пляшку з горючою речовиною

У селі Маща на подвір’я священика УПЦ кинули пляшку з горючою речовиною

19 листопада 2019 року клірик Сарненської єпархії УПЦ протоієрей Данило Ільницький, настоятель Іоанно-Богословської церкви в селі Маща Костопільського району Рівненської області, побачив у дворі свого будинку розбиту пляшку, в якій була пальна речовина. Сім’я священнослужителя звернулася в поліцію, повідомляє СПЖ.

Небезпечну знахідку отець Данило виявив о 8 ранку. За його словами, напередодні ввечері, близько 23:00, члени його сім’ї виходили в двір перевірити, чи все гаразд, і нічого підозрілого не помітили.

«У липні цього року в наш будинок летів вже схожий предмет, – розповів священик. – Відтоді ми обережно ставимося до різних звуків і часто виходимо на вулицю, щоб оглянути двір. Ми з матінкою розуміємо, що так на нас чинять психологічний тиск, щоб ми перестали відстоювати свою церкву. Також розуміємо, що це лише попередження, а далі можуть бути серйозні дії, тому викликали поліцію».

До будинку священика приїхали співробітники поліції і кінологічної служби. Обстеживши місце інциденту і склавши протокол, правоохоронці повідомили, що висновки зроблять після розслідування.

Як повідомлялось, 9 листопада 2019 року близько 8:00 прихильники ПЦУ зрізали замки і захопили Іоанно-Богословський храм у селі Маща. Як пізніше розповіли очевидці подій, у захопленні взяли участь близько 20 немісцевих чоловіків, які представилися активістами Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Однак, коли віряни УПЦ зателефонували керівнику цього угруповання, той спростував участь ДУК ПС у захопленні храму. Через кілька годин, завдяки участі керівника відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненській і Сарненській єпархіях УПЦ протоієрея Віктора Земляного, активістів, які утримували храм, вдалося умовити вирішувати конфлікт у судовому порядку. У підсумку храм закрили, причому обидві громади УПЦ і ПЦУ, повісили на двері свої замки.

Попередній запис
Предстоятель Церкви Чеських земель і Словаччини попередив єпископа Ісаю про наслідки служіння з ПЦУ
Наступний запис
Синод ПЦУ поставив «прогул» своєму «почесному патріарху»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее