1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Курозвани за сприяння чиновників захоплений храм УПЦ

У селі Курозвани за сприяння чиновників захоплений храм УПЦ

У селі Курозвани Рівненської області чиновники під приводом інвентаризації допомогли прихильникам ПЦУ захопити храм, повідомляє СПЖ. Жодних дозвільних документів на проведення відповідних дій у представників Гощанської РДА не було.

О 5 ранку 1 березня 2019 року до сільського храму стали сходитися активісти ПЦУ. Протоієрей Володимир Коваль, настоятель Свято-Покровської церкви, запідозривши недобре, викликав міліцію та представників Рівненської єпархії УПЦ.

Ближче до 9:00 ранку на церковний двір приїхали представники Гощанської РДА нібито для того, щоб провести інвентаризацію в храмі. На прохання юриста єпархії надати відповідні документи, чиновники відповіли відмовою.

Як з’ясувалося згодом, відповідних дозволів просто не було. Правда, за розповідями очевидців, представники РДА Гоменюк і Івасюк їздили до райцентру за дозвільною документацією, однак так її і не привезли.

В результаті, прихильники ПЦУ зламали паркан навколо церкви, зайшли на територію храму і зрізали замки. Все це відбувалося в присутності правоохоронців, які спостерігали, але не робили ніяких дій, щоб зупинити свавілля.

Чиновники Гощанської райдержадміністрації та сільський голова увійшли в храм, провели там не більше 15 хвилин, нібито проводячи інвентаризацію. Після цього активісти ПЦУ вирушили в будинок настоятеля, який 30 років займався паствою в цьому селі, і зажадали від нього негайно виселитися з дому.

Припинила спір голова сільради, розповівши, що дозволів на приватизацію будинку священика вона не видавала, а значить рано чи пізно він повинен звільнити приміщення.

Вже в цю неділю, 3 березня, протоієрей Володимир Коваль запросив вірян Української Православної Церкви на богослужіння в церковний дім.

Попередній запис
Епіфаній вперто називає свою структуру УПЦ та в усьому звинувачує Москву
Наступний запис
Голова Волинської ОДА жахнувся кількості православних волинян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее