1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Котюжини освятили новий храм замість захопленого розкольниками

У селі Котюжини освятили новий храм замість захопленого розкольниками

Храм, зведений на приватній території у рамках діяльності благодійного фонду «Фавор», названий на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Спілка православних журналістів. Міжконфесійний конфлікт у селі тривав близько року.

11 лютого 2017 року, заручившись підтримкою постійних учасників нападів на храми – представників «Правого сектору Тернопільщини», розкольники захопили місцевий храм релігійної громади на честь святого першомученика Стефана Української Православної Церкви.

Громада УПЦ перейшла у церковний дім, котрий залишився у її розпорядженні, однак спокійно служити тут їй теж не дали: на приміщення двічі нападали, грабували та шкодили двірні замки. У підсумку хату теж забрав собі Київський патріархат, а статутні документи юридичної особи – приходу УПЦ – були перереєстровані на користь рейдерів.

Одразу після захоплення храму в селі заговорили про те, що доведеться будуватись заново; для цього один з парафіян пожертвував власну ділянку. Далі громада подала заявку про допомогу і менше ніж через рік, з суттєвою підтримкою Київської митрополії УПЦ та БФ «Фавор», відбудувала нове молитовне приміщення, не чекаючи на завершення судової тяжби за свій статус.

«Нині до нашого храму і в нашу колишню захоплену церкву ходить приблизно порівну людей, хоча вони тоді, за результатами опитування, заявили, що «прихильників Київського патріархату удвічі більше», – каже священик УПЦ протоієрей Олександр Кантицький.

 

Попередній запис
Кураєв назвав рішення Синоду РПЦ «пострілом у майбутнє»
Наступний запис
В Елладській Церкві закликають Патріарха Варфоломія схаменутися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее