1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Ковпита громада УПЦ молилась біля захопленого радикалами храму

У селі Ковпита громада УПЦ молилась біля захопленого радикалами храму

Як стало відомо СПЖ, 10 березня 2019 року у селі Ковпита Чернігівської області представники ПЦУ провели своє «богослужіння» у приміщенні Свято-Покровського храму, що належить громаді УПЦ. Громада УПЦ молилась біля храму.

9 березня представники УПЦ КП та «Правого сектору» разом з активістами села захопили церкву. Поліція відмовилась опечатати будівлю, всупереч заяві про незаконне проникнення та злам замків сторонніми особами, котру подали віряни УПЦ.

10 березня духовенство та громада УПЦ звершили Божественну літургію на вулиці біля храму. Після богослужіння прихожани розповіли про факти неодноразових погроз, що поступали на адресу їх самих та членів їхніх родин.

9 березня 2019 року в селі Ковпита відбулось самовільне захоплення храму УПЦ прихильниками нової «української церкви». Представники ПЦУ, не чекаючи на рішення суду, зламали замки на Свято-Покровському храмі. Раніше у церкві провели «опис майна згідно з рішенням сільської ради від 22 лютого про розрив оренди з МП в Україні та передачу приміщення храму».

Попередній запис
У селі Хмельницьке вдалося мирно вирішити конфлікт щодо «переведеного» храму УПЦ
Наступний запис
Спікер УПЦ: з 47 архієреїв Грузинської Церкви тільки 7 хочуть визнати ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее