1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Кальнівці рейдери з ПЦУ захопили храм у громади канонічної Церкви

У селі Кальнівці рейдери з ПЦУ захопили храм у громади канонічної Церкви

18 серпня 2019 року парафіяни УПЦ в селі Кальнівці Чернівецької області відслужили першу літургію в сільському будинку, після того як активісти ПЦУ відібрали у них храм. Про це повідомили на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ у Facebook.

«Знову і знову переконуєшся, що “любов” ПЦУ не має меж. Прихильники ПЦУ вигнали з храму релігійну громаду УПЦ в селі Кальнівці, де вони роками молилися Богу, – прокоментували ситуацію в єпархії. – Напевно, прихильників ПЦУ такій “любові” і “християнським вчинкам” вчать “предстоятель” Епіфаній і його поплічники. Але християнської любові немає там, де немає благодаті, і ПЦУ знову і знову нам це доводить. Дай Бог, щоб люди це зрозуміли».

Секретар Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Микита (Сторожук) освятив приміщення житлового будинку для здійснення в ньому богослужінь, після чого там зробили першу літургію.

Нагадаємо, в квітні 2019 року руководство Чернівецької ОДА розпорядилося перереєструвати статути трьох релігійних громад УПЦ (у селах Бережниця, Кальнівці та Стара Жадова) на користь ПЦУ.

Попередній запис
Чому інформація про заміну Думенка на Зінкевича має право на життя
Наступний запис
У Ясіні на Преображення біля майбутнього храму УПЦ молились кількасот парафіян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее