1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У селі Бережниця завершилось протистояння активістів ПЦУ та прихожан

У селі Бережниця завершилось протистояння активістів ПЦУ та прихожан

8 березня 2019 року завершився штурм активістами ПЦУ храму Української Православної Церкви у селі Бережниця Чернівецької області, повідомили на офіційній сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ у Facebook.

О 3 годині ночі, після 20-годинного протистояння між прихожанами канонічної Церкви та прихильниками нової церковної структури, голова сільської ради Василь Соломко, котрий раніше, всупереч тиску, публічно офіційно відмовився вплутувати сільську раду в релігійні питання, опечатав храм святого Архистратига Михаїла.

Ключі від храму залишились в його настоятеля, ієрея Костянина. 2-х людей, котрі весь цей час перебували у храмі, випустили. Одного з них настоятель за руку відвів до машини поліції. По дорозі вони отримували удари від активістів ПЦУ, однак прихильники правоохоронних органів втрутилися тільки коли прихожанин УПЦ опинився у машині. Судьба другого вірянина дотепер невідома. О 3:15 всі розійшлися. Літургію оголосили на 10 березня о 8 ранку.

Нагадаємо, 7 березня 2019 року в період з 7:00 до 8:00 активісти ПЦУ атакували храм у селі Бережниця. Біля 100 людей увірвались на територію храму: зламали замок та зірвали хвіртку. Прихильники нової церковної структури висунули вимогу запровадити почергове служіння або опечатати храм, щоб у ньому ніхто не мав можливості служити. На територію храму штурмовики не пускали нікого, окрім своїх. Ситуація не вирішалась навіть після того, як принесли та зачитали рішення суду, котре зобов’язувало правоохоронні органи розпочати кримінальне провадження стосовно перешкоджання приходу на честь Архистратига Михаїла села Бережниця звершувати релігійні обряди. Вночі, о 23:50, розпочалася бійка, прихожани храму отримали тілесні ушкодження. О 1:13 бійка закінчилась, після чого голова сільради запропонував компроміс: настоятель храму служитиме у неділю, але до храму будуть пускати лише місцевих жителів. Активісти ПЦУ на компроміс іти відмовились.

Попередній запис
Відповідь Варфоломія Албанській Церкві проявила всю його зухвалість та зазіхання, – експерт
Наступний запис
Питання з допуском уніатів до Софійського собору зняте: тут розпочинають ремонт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее