1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У село Сусваль прибули представники місії ОБСЄ

У село Сусваль прибули представники місії ОБСЄ

23 жовтня 2019 року у село Сусваль (Жовтневе) Володимир-Волинського району приїхали представники місії ОБСЄ. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Богдан Гнатюк та прихожани мали можливість поспілкуватись із представниками цієї місії. Про це повідомляє сайт Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Фахівці ОБСЄ прибули з метою правдиво висвітлити конфлікт, який точиться вже 8 місяців навколо місцевого храму, тобто проблему неправильної перереєстрації громади, як юридичної особи.

Настоятель храму змістовно відповів на всі запитання представників місії, які прибули зі Львова, надав їм усі установчі документи.

Нагадаємо, церква у селі Сусваль є пам’яткою архітектури. Охоронний договір щодо збереження цієї святині, підписаний з нинішнім настоятелем отцем Богданом, на сьогодні є дійсним, що на законних підставах дає йому право захищати свій храм. Такий же договір, не анулювавши попередній, Міністерство культури України укладає з новопризначеним «священиком» ПЦУ, у результаті чого виникає прецедент, що поглиблює конфлікт у селі.

Попередній запис
Афонська обитель констатувала, що єдність між Церквами похитнулась
Наступний запис
Ієрарх Української Православної Церкви звершив богослужіння в Єрусалимі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее