1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У Рівному увічнять Порошенка у настінній мозаїці в соборі ПЦУ

У Рівному увічнять Порошенка у настінній мозаїці в соборі ПЦУ

28 квітня 2019 року автор мозаїк, котрими планується оформити кафедральний собор ПЦУ у Рівному, художник Микола Кундель, поділився своїми авторськими ідеями, повідомляє «Рівне вечірнє».

Він розповів, що на одній зі стін собору, котра знаходиться ближче до центрального входу, буде зображений момент надання Томосу ПЦУ у Стамбулі. Зі слів художника, там можна буде побачити Константинопольського патріарха Варфоломія, членів синоду ПЦУ та українську делегацію на чолі з Петром Порошенком.

«У цьому немає жодної політики, – зазначає Кундель. – Адже Петро Порошенко був присутній під час того, коли Україна отримала Томос від Вселенського патріарха. Одразу позаду них будуть стояти відомі борці за незалежність їхньої держави. Без них не було б України, тому ми повинні всіх вшанувати».

Художник розповів, що оформлювальні роботи розпочались ще у 2009 році: на той час глава Рівненської «єпархії» УПЦ КП Даниїл Чокалюк та його маловідомий на той час помічник Сергій Думенко, котрий пізніше став «митрополитом» ПЦУ Епіфанієм, вирушили до Польщі, щоб розшукати художника, що там працював.

Попередній запис
Експерт: Зеленський зупинить хід репресій щодо УПЦ
Наступний запис
Епіфаній: Патріарше послання українською – ознака правильності нашого шляху

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее