1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Рівному спіймали шахрая з ПЦУ, котрий торгував «посадами в поліції»

У Рівному спіймали шахрая з ПЦУ, котрий торгував «посадами в поліції»

У Рівному за отриманням «авансу» розміром у 25 тисяч доларів затримали двох «торгівців» посадами в поліції. Офіційні джерела інформують, що за фактом шахрайства, вчиненого групою осіб в особливо великих розмірах, затримані працівник правоохоронних органів та його спільник-священнослужитель, конфесія котрого не уточняється. Як повідомляє СПЖ, фігурантом події є «священик», капелан ПЦУ Тарас Воляник.

Затримання відбулось 6 листопада 2020 року. Працівник ГУ Нацполіції у Рівненській області та клірик ПЦУ збирались отримати першу частину хабаря від працівника Управління патрульної поліції Рівного за призначення його на керівну посаду в одному з міжрайонних відділів поліції області. Всього за потрібне кадрове рішення фігуранти справи хотіли отримати 100 тисяч доларів.

За рішенням суду, затримані проведуть найближчі 60 діб під вартою, поліцейського відсторонили від займаної посади. Санкція  інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи терміном від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

З неофіційних джерел стало відомо, що генератором «торгівлі» посадами був саме представник ПЦУ Тарас Воляник, котрий представлявся працівником СБУ та переконував своїх жертв, що має прямі виходи на керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Досудове розслідування проводять слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому.

Попередній запис
В Міністерстві культури та інформаційної політики заперечують «карантин вихідного дня»
Наступний запис
У с. Біличі рейдери ПЦУ зірвали замки з храму та повісили на двері пломби ЦВК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее