1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Рівненській єпархії УПЦ засудили дії Фанару

У Рівненській єпархії УПЦ засудили дії Фанару

19 жовтня відбулись позачергові збори кліру Рівненської єпархії, на котрих духовенство висловило повну підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, передає Спілка православних журналістів. На зібранні були присутні понад 200 священнослужителів єпархії, ігумени та ігумені всіх монастирів.

Причиною зборів стали події, котрі стривожили православних всього світу: антиканонічні дії Фанару та реакція на них Руської та Української Православних Церков.

«Рішення Синоду Константинопольської Церкви, прийняті в односторонньому порядку і без погодження з тими, кого ці рішення стосуються, – незаконні», – заявив митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій. Він закликав усіх до посиленої молитви та прийняття зважених рішень.

Вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен розповів про канонічні порушення з боку Фанару та про можливості подолати конфлікт між Церквами.

Благочинний Рівненського благочиння протоієрей Валерій Капитонюк прокоментував заяви влади та націоналістів-радикалів, котрі відверто закликають відібрати в УПЦ майно, церкви та монастирі. «Я вважаю, що накази про перепис церковного майна є цілковитою маячнею, котра спричинитиме чимало проблем», – наголосив священнослужитель. Він впевнений, що такий перепис «дає карт-бланш любителям старини та злодіям».

Збори кліру Рівненської єпархії закінчились голосуванням. Духовенство одноголосно засудило дії Константинопольського Патріархату.

Попередній запис
Додон пропонує провести Всеправославний собор у Молдові
Наступний запис
У Болгарській Церкві незабаром розглянуть рішення Синоду РПЦ по Константинополю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее