1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Рівненській області відбудувалась ще одна громада УПЦ, що постраждала від рейдерів ПЦУ

У Рівненській області відбудувалась ще одна громада УПЦ, що постраждала від рейдерів ПЦУ

6 листопада 2020 року, в день вшанування ікони Богородиці «Всіх скорботних Радість», у селі Довгошиї Млинівського району Рівненської області освятили новий храм Української Православної Церкви, побудований замість захопленого ПЦУ. Про це повідомляє СПЖ.

Чин освячення храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, у співслужінні вікарія Рівненської єпархії єпископа Дубенського Пимена та єпархіального духовенства.

Віряни приступили до будівництва церкви у селі Довгошиї взимку цього року. 31 січня заклали перший камінь, а вже на Трійцю звершили перше богослужіння.

«Трохи більше року віряни УПЦ, після захоплення церкви, молились у будинку, за цей час збирали гроші та шукали благодійників, щоб звести храм, – розповів благочинний Млинівського благочиння протоієрей Василій Іванейко. – Добрі люди знайшлися, і храм виріс на очах».

Будівництвом займався місцевий чоловік Андрій Леошек, котрий особисто спілкувався з жертводавцями та безпосередньо брав участь  у зведенні храму. За старанну працю в день освячення Андрію вручили орден Антонія та Феодосія Києво-Печерських.

«Левову частину коштів на будівництво храму в Довгошиях надав меценат Андрій Біба, що частину пожертвували місцеві жителі та віряни з сусідніх приходів – повідомив настоятель отець Олександр Никитюк.

Після освячення з вітальним словом до вірян звернувся владика Павел, котрий народився поруч із селом Довгошиї, та побажав своїм співвітчизникам достойно нести послух Святої Соборної Церкви, бути сміливими християнами та не здаватись перед життєвими складностями.

24 лютого 2019 року прихильники ПЦУ організували у Довгошиях незаконне зібрання територіальної громади з питання Свято-Георгіївського храму. Активісти заздалегідь підготували новий статут та оголосили ЗМІ про «добровільний перехід у ПЦУ». Храм забрали вже в наступну неділю, не пустивши вірян Української Православної Церкви на богослужіння.

Попередній запис
В смт Іванків знову здійснюють рейдерську атаку на громаду УПЦ
Наступний запис
Хіротонія по-візантійськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее