1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Рівненській області влада віддала ділянку землі «священику» УПЦ КП замість сім’ї з дитиною-інвалідом

У Рівненській області влада віддала ділянку землі «священику» УПЦ КП замість сім’ї з дитиною-інвалідом

Жителька селища Квасилів (Рівненська область) Наталія Струк поскаржилась на місцеву владу, котра прийняла рішення виділити «священику» Київського патріархату землю, призначену для пільгових категорій громадян. Про це повідомляє Спілка православних журналістів.

Як повідомила Струк на своїй сторінці у Facebook, вона неодноразово зверталась до селищної ради з проханням виділити їй землю, але отримувала відповідь, що землі немає. При цьому жінка виховує дочку, котра страждає від гострого лімфобластного лейкозу.

«І ось випадково дізнаюся, що на сесії будуть розглядати заяви про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Я теж написала дві заяви на виділення ділянки <…>, бо маю право, передбачене Земельним кодексом, і перебуваю у важких умовах у зв’язку з хворобою дочки», – написала жителька Квасилова.

На здивування жінки, її заяву на сесії навіть не розглядали, а земельну ділянку віддали не бійцю АТО, а «священику» Київського патріархату Ігорю Кучеруку, котрий живе у Рівному.

«Сподіваючись на його духовність та милосердя, у неділю підійшла до нього після служби та попросила відмовитись від ділянки, пояснивши всю ситуацію, але батюшка повідав мені, що він заслужив на цю ділянку, оскільки 10 років їздив до Квасилова маршруткою», – повідомила місцева жителька.

З її слів, вона звернулась до голови місцевої ради з вимогою накласти вето на соромне рішення і все ж розглянути її заяву депутатами, але її проігнорували.

«Так чому ж ви, Горбатюк С.А, забираєте законне пільгове право в сім’ї дитини-інваліда та надаєте земельну ділянку людині без пільг? – задається питанням Наталія Струк. – Чому для «потрібних» людей земля є, а для інших – ні? Впевнена, що совість не мучить ані депутатів, котрі голосували за це рішення, а ні нашого голову, а гріх їм відпустить батюшка «поза чергою», як пільговикам».   

Попередній запис
До Одеси з дружнім візитом прибув Патріарх Олександрійський Феодор
Наступний запис
Митрополит Антоній: Президент намагається відмовити вірянам у праві бути українцями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее