1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Румунії чудотворну ікону вчетверте в історії пронесли хресним ходом

У Румунії чудотворну ікону вчетверте в історії пронесли хресним ходом

Митрополит Олтенський Румунської Православної Церкви Іриней очолив хресний хід вулицями міста Крайова з чудотворною іконою Божої Матері, відомої як «Мадонна Дуду», і мощами святого Нифонта Константинопольського. Про це повідомляє сайт Румунського Патріархату.

«У ці важкі хвилини випробувань, наша надія з Богородицею», – зазначив митрополит Іриней і згадав про чудесне втручання Богоматері під час спалахів холери і чуми в дев’ятнадцятому і початку двадцятого століть.

Чудотворна ікона «Мадонна Дуду» брала участь в хресних ходах до цього тільки три рази в історії: в 1813 і 1848 роках, коли місто зіткнулося з епідемією чуми, а також в 1913 році під час спалаху холери.

«Понад століття тому ця чудотворна ікона Божої Матері вийшла в місто, щоб позбавити жителів Крайова від холери. Сьогодні ми знову звертаємося до її милосердя, щоб позбутися від цієї чуми; ми просимо милосердного Бога охороняти нас всіх! Особливо ми молимося про хворих, лікарів, медсестер і всіх тих, хто бореться з хворобою в перших рядах! Бог і Його Пресвята Матір захищають нас від всякого зла», – наголосив ієрарх.

Попередній запис
Синод Елладської Церкви звернеться до уряду з проханням дозволити богослужіння
Наступний запис
Архієпископ Ієронім: Відкрийте храми хоча б для священиків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее