1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У РПЦ сподіваються, що патріарх Феодор перегляне своє рішення про ПЦУ

У РПЦ сподіваються, що патріарх Феодор перегляне своє рішення про ПЦУ

Голова Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда у публікації в Telegram-каналі висловив надію, що Олександрійський патріарх Феодор перегляне своє рішення про визнання ПЦУ.

Володимир Легойда прокоментував постанову Синоду Руської Церкви про припинення євхаристійного спілкування з главою Олександрійської Церкви.

За його словами, рішення про визнання українських розкольників Патріархом Феодором «фактично є особистим і не було прийнято відповідно до наявних в Олександрійському Патріархаті канонічних процедур,  тому можна сподіватися на те, що дане рішення може бути переглянуте».

Нагадаємо, 26 грудня 2019 року члени Синоду РПЦ ухвалили:

  1. Висловити глибоку скорботу у зв’язку з антиканонічними діями Патріарха Олександрійського Феодора, який вступив у спілкування з розкольниками.
  1. Підкреслити, що рішення Патріарха Олександрійського Феодора про визнання українських розкольників суперечить неодноразовим заявам Його Блаженства на підтримку канонічної Української Православної Церкви та її Предстоятеля митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в тому числі, зробленим в ході його останнього візиту до Української Православної Церкви 27 вересня – 1 жовтня 2018 року, через три тижні після вторгнення Константинопольського Патріархату в Україну за допомогою призначення «екзархів» до Києва.
  1. Відзначити, що рішення про визнання розкольницької структури в Україні не було прийнято на проведеному 7-9 жовтня засіданні Священного Синоду Олександрійського Патріархату, не виносилося на голосування його архієреїв і, відповідно, не має соборного характеру, а прийнято Предстоятелем цієї Церкви одноосібно.
  1. Підтвердити неможливість поминання імені Патріарха Олександрійського Феодора в Диптихах, а також молитовного та євхаристичного спілкування з ним.
  1. Зберегти церковне спілкування з архієреями Олександрійської Православної Церкви, крім тих, які підтримали або в майбутньому підтримають легалізацію українського розколу.
  1. Припинити діяльність представництва (подвір’я) Олександрійського Патріархату при Московському Патріаршому престолі.
  1. Представництво Патріарха Московського і всієї Русі при Патріархові Олександрійському перетворити в прихід Руської Православної Церкви в Каїрі.
  1. Вивести з юрисдикції Олександрійського Патріархату парафії Руської Православної Церкви, що знаходяться на Африканському континенті, надавши їм ставропігійний статус.
Попередній запис
Визнання ПЦУ немає через амбіції глави Фанару, – Філарет
Наступний запис
Фанарське видання назвало Патріарха Феофіла «троянським конем» Москви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее