1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У РПЦ сподіваються, що епопея з Томосом поставить крапку в політичній кар’єрі Порошенка

У РПЦ сподіваються, що епопея з Томосом поставить крапку в політичній кар’єрі Порошенка

У Московському Патріархаті назвали очевидним, що проект створення ЄПЦ в Україні приречений на невдачу. Про це заявив глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Волоколамський Іларіон, повідомляє Інтерфакс.

«Зараз абсолютно очевидно вже стає, що об’єднати йому канонічну Церкву з розкольницькими групами не вдасться», – сказав митрополит.

Він зазначив, що світська людина, втручаючись в церковні справи, не може не наробити помилок – він їх вже наробив, він наробить їх ще більше. Тим часом УПЦ в особі своїх єпископів, кліриків і мирян відмовилася брати участь в об’єднавчому процесі. Митрополит вважає, що Порошенко зробив церковну тему чи не головною темою своєї передвиборчої кампанії.

«Тому я думаю, що цей захід стане кінцем його (Порошенка – ІФ) політичної кар’єри. На його місце прийдуть нові люди, які, я сподіваюся, отримають якісь уроки з невдачі так званого об’єднавчого собору, так званої автокефальної Церкви, навіть якщо якась папірець буде виданий якійсь там групі розкольників Константинопольським Патріархом», – резюмував владика Іларіон.

Попередній запис
«Руський мір» сам у себе захопить храми, – ЗМІ
Наступний запис
В Запоріжжі влада залучила до хрещення сиріт «єпископа» УПЦ КП, котрий забрав приміщення в дітей-інвалідів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее