1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У РПЦ затвердили внутрішнє положення про Патріарший екзархат Західної Європи

У РПЦ затвердили внутрішнє положення про Патріарший екзархат Західної Європи

26 лютого 2019 року під час засідання Священного Синоду РПЦ ієрархи Руської Православної Церкви затвердили Внутрішнє положення про Патріарший екзархат в Західній Європі, повідомив офіційний сайт РПЦ. Згідно з документом, екзархат є канонічним підрозділом Руської Православної Церкви і буде отримувати Святе миро від Патріарха Московського і всієї Русі.

Князівство Андорра, Королівство Бельгія, Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії, Ірландія, Королівство Іспанія, Італійська Республіка, Князівство Ліхтенштейн, Велике Герцогство Люксембург, Республіка Мальта, Князівство Монако, Королівство Нідерланди, Республіка Сан-Марино, Португальська Республіка, Республіка Франція і Швейцарська Конфедерація входять в сферу пастирської відповідальності Патріаршого екзарха.

Екзарх обирається і призначається Священним Синодом Патріаршим Указом.

Крім питань про управління в екзархаті Священний Синод РПЦ скасував статус ставропігійних для Миколаївського приходу і приходу святої великомучениці Єкатерини в Римі, які входять до складу парафій Московського Патріархату в Італії.

28 грудня 2018 року РПЦ прийняла рішення про утворення патріарших екзархатів у Західній Європі та Південно-Східній Азії. Таке рішення Синод Руської Православної Церкви прийняв у зв’язку з антиканонічними діями Константинопольського патріархату. Глава XIII Статуту Руської Православної Церкви визначає основні норми, які стосуються управління екзархатами.

Попередній запис
Ієрарх УПЦ пояснив, чому деякі Помісні Церкви поки мовчать про ПЦУ
Наступний запис
На Тернопільщині 15 активістів Київського патріархату заблокували будинок священика УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее