1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Рингачі провокатори з ПЦУ зривають богослужіння вірян УПЦ

У Рингачі провокатори з ПЦУ зривають богослужіння вірян УПЦ

1 грудня 2019 року прихильники новоствореної церковної структури планують повторити свою провокацію в Свято-Вознесенському храмі УПЦ села Рингач Новоселицького району Чернівецької області, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

«З інсайдерських джерел стало відомо, що 1 грудня прихильники ПЦУ в селі Рингач планують знову зайти в храм і зірвати богослужіння вірян УПЦ. Національна поліція та інші правоохоронні органи вже проінформовані», – уточнили в єпархії.

Попередній зрив богослужіння УПЦ влаштували 17 листопада: представники ПЦУ зайшли в Свято-Вознесенський храм під час богослужіння і почали співати народні пісні.

«На сльози вірян УПЦ, які не могли молитися, ніхто з прихильників ПЦУ не звертав уваги. Якби не поліція, то вони не вийшли б із храму й не припинили провокації», – повідомили в єпархіальній прес-службі; інцидент організували Віктор Юришин і «священик» ПЦУ Мирон Ленарт.

У зв’язку з цими подіями віряни підготували відеоролик, щоб показати правду про ситуацію, що склалася в Рингачі, яку, на їхню думку, навряд чи покажуть заангажовані ЗМІ. У ньому опублікований запис телефонної розмови настоятеля Свято-Вознесенського храму ієрея Серафима з «священиком» Мироном, який називає священнослужителя УПЦ «москаликом недобитим» і заявляє при цьому, що «ми – європейська церква».

Попередній запис
У ПЦУ вже третій «архієрей» заговорив про Різдво за «григоріанським» календарем
Наступний запис
Глава Ватикану заявив Константинополю про твердий намір відновити повне спілкування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее