1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Рачині освятили новий храм УПЦ, зведений замість захопленого розкольниками

У Рачині освятили новий храм УПЦ, зведений замість захопленого розкольниками

4 листопада 2019 року, в день свята Казанської ікони Божої Матері, в селі Рачин Рівненської єпархії освятили новий храм УПЦ і відслужили в ньому першу літургію. Нагадаємо, 5 років тому в Рачині прихильники УПЦ КП захопили храм громади канонічної Церкви. Про освячення нової храму в селі повідомляє СПЖ.

Будівництво храму тривало три роки, за цей час представники місцевої влади неодноразово намагалися перешкодити добрій справі.

Земельну ділянку під будівництво нового храму пожертвувала прихожанка релігійної громади Рівненської єпархії УПЦ Руслана Бовченюк. Однак оформити ділянку довго не вдавалося – сільські чиновники заважали оформити ділянку належним чином, а потім не давали легалізувати документи і на початок зведення храму.

У 2015 році керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненській єпархії УПЦ протоієрей Віктор Земляний намагався залагодити в селі релігійний конфлікт.

«Стійкість наших віруючих мене надихала, і я розповідав про це в Київській Митрополії. Наш Предстоятель теж перейнявся долею громади і благословив митрополита Антонія, керуючого справами Київської Митрополії, зібрати кошти на будівництво нової церкви в Рачин, фінансово також приєднався єпископ Баришівський Віктор і народний депутат України Вадим Новинський», – згадав протоієрей Віктор.

«Ми почали будівництво Дому Божого в січні 2016 року. Будували храм стрімко і наполегливо. Багато що люди робили своїми силами, фінансово допомагали жертводавці, яких Господь приводив звідусіль протягом цих трьох божевільних, але таких прекрасних років. Я щиро сьогодні вдячний всім, хто був поруч», – наголосив настоятель нового храму протоієрей Андрій Декер.

Через три роки двадцять кліриків Рівненської єпархії та кілька сотень прихожан УПЦ з різних населених пунктів з’їхалися в Рачин розділити з протоієреєм Андрієм і його паствою довгоочікувану радість освячення нового храму і першої літургії. Вікарій Рівненської єпархії УПЦ єпископ Дубенський Пимен (Воят) очолив чин освячення нового храму.

Попередній запис
«Релігійну» держслужбу може очолити колишня радниця мера Києва, – ЗМІ
Наступний запис
На Тернопільщині клірик ПЦУ співслужив з греко-католиками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее