1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Раді пригрозили: Мінкульт самостійно змінить назву УПЦ

У Раді пригрозили: Мінкульт самостійно змінить назву УПЦ

Голова підкомітету у сфері свободи совісті та релігійних організацій Комітету ВР з питань культури і духовності Віктор Єленський заявив, що Мінкульт може самостійно змінити назву Української Православної Церкви в офіційному державному реєстрі, оскільки це відомство є реєструючим органом, – передає слова нардепа УНІАН.

«Цей державний орган зробивши експертизу, визначив, хто потрапляє під норму закону про перейменування Церкви (законопроект № 5309 – ред.), далі він попередив цих людей, і далі він буде діяти за законом», – заявив Єленський.

Нагадаємо, згідно з положеннями закону, за дев’ять місяців громади, яких торкнуться положення документа, повинні змінити свою назву і подати відповідні документи в органи державної влади.

Як повідомлялось, глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов пояснив, що будь-які спроби з боку держави змусити Церкву змінити свою назву є незаконними і розцінюються з точки зору міжнародного права як втручання у внутрішні справи релігійної групи. У зв’язку з цим УПЦ має намір захищати свої права всіма законними способами.

У січні 2019 року 49 народних депутатів з Опоблоку оскаржили в Конституційному Суді Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації» від 20 грудня 2018 року № 2662-VIII (законопроект № 5309 – приміт. ред.), який зобов’язує вказувати в назві керівний центр за межами України.

У свою чергу, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що оскарження у Конституційному Суді закону № 2662 про зміну назв релігійних організацій не є підставою для його невиконання.

Попередній запис
Це не об’єднання Церков, коли вибивають двері храму, – клірик УПЦ
Наступний запис
Блаженніший Митрополит Онуфрій співслужив з представниками 11 Помісних Церков

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.