1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Підгайцях віряни чергують в будинку священика, якого розкольники хочуть виселити

У Підгайцях віряни чергують в будинку священика, якого розкольники хочуть виселити

Починаючи з 15 квітня, парафіяни Свято-Миколаївської громади УПЦ села ПідгайціШумського району Тернопільської області постійно чергують в церковному будинку, в якому проживає сім’я настоятеля. Раніше представники нової церковної структури захопили уПідгайцях храм, а тепер цікавляться і житловою нерухомістю.

«Кожен день, по черзі, в будинку перебуває кілька осіб, які оберігають його від можливих спроб захоплення, – розповів СПЖ настоятель громади протоієрей Василь Химич. – Вони постійно на зв’язку з іншими парафіянами, і, якщо біля будинку з’являться сторонні, це не пройде непоміченим».

12 лютого 2019 року Свято-Миколаївський храм УПЦ в Підгайцях оголосила своїм ПЦУ. В цей день з ініціативи місцевого колишнього голови колгоспу відбулися збори територіальної громади, в результаті яких і було заявлено про «перехід» парафії. Рейдери проігнорували той факт, що трьома днями раніше були проведені законні збори релігійної громади, яка підтвердила свою юрисдикцію УПЦ.

Після захоплення храму не менше 50-70 парафіян приходять на богослужіння в церковний дім. Він є законно оформленою власністю громади УПЦ, яка, за останніми даними, не перереєстрована на іншу конфесію. Священик, його дружина-регент і троє дітей, двоє з яких проживають з батьками, залишаються в цій оселі за рішенням своєї громади. Нещодавно родині вдалося придбати в Підгайцях ділянку зі старим будинком під забудову, проте за новою адресою вони ще не зареєструвалися.

Попередній запис
Представникам ПЦУ заборонили входити до монастиря на Афоні
Наступний запис
ПЦУ захопила храм у волинському Старому Загорові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее