1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У ПЦУ читають невсипущу Псалтир за перемогу Порошенка

У ПЦУ читають невсипущу Псалтир за перемогу Порошенка

Клірик ПЦУ Олександр Дедюхін заявив, що ініціює читання Псалтирі за перемогу Петра Порошенка на виборах Президента України. Про це він повідомив 14 квітня в публікації на Фейсбук.

«Завтра починаємо читати Псалтир за перемогу Пороха і здорового глузду на цих виборах, – заявив “священнослужитель”. – У нас тиждень. За кількістю записаних людей виходить що псалтир буде прочитуватися 12 разів в день».

У публікації Дедюхін детально роз’яснює охочим помолитися – що таке Псалтир, а також як і навіщо її читати. Помолитися за перемогу Порошенка Олександр Дедюхін закликає всіх – і віруючих, і не віруючих.

«А атеїстам можна? Псалтир вдома є, тільки російською мовою», – запитує в коментарях одна з охочих. «Можна», – відповідає представник ПЦУ. На пропозицію помолитися з читанням Псалтиря про закінчення війни, Дедюхін відповів впевненим твердженням, що закінчення війни можливе лише за умови обрання Порошенка на другий термін.

В іншій публікації, присвяченій виборам Президента, «священик» ПЦУ висловив свою думку з приводу того, за кого потрібно молитися, а за кого – не варто.

«Гідний Президент і віруюча людина, – характеризує Петра Порошенка Олександр Дедюхін. – За такого хочеться щиро молитися. Ну а Вова-ссикло, як за нього молитися, якщо воно навіть не іудей (з іудеями я дружу і щиро їх поважаю). Так ось, Зе не православний, не іудей, а так, погань якась».

Також Олександр Дедюхін повідомив, що Володимир Зеленський йде стопами Антихриста: «Ні, звичайно ж Зеленський – це не той грізний і мерзенний антихрист Апокаліпсису. Зеро занадто малий для такого. Але те, що цей дріб’язковий паяц ступає шляхом антихриста – факт».

Попередній запис
«Митрополит» ПЦУ Михаїл Зінкевич відвідав Афон
Наступний запис
«Митрополит» ПЦУ обурений, що громада УПЦ відстоює свій храм у Сутківцях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее