1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У ПЦУ розповіли, як їздили вмовляти ієрархів Елладської Церкви

У ПЦУ розповіли, як їздили вмовляти ієрархів Елладської Церкви

25-26 липня 2019 року відбувся візит офіційної делегації Православної церкви України до Грецької Республіки. Про це повідомляє «Релігійна правда» з посиланням на прес-службу ПЦУ.

До складу делегації увійшли «архієпископ» Чернівецький і Хотинський Герман (Семанчук), «протоієрей» Валерій Семанцо та «протоієрей» Василь Лило.

Представники ПЦУ відвідали місто Фессалоніки, де ієрарх ПЦУ очолив літургію у ставропігійному монастирі Константинопольського патріархату.

Після цього делегація ПЦУ поїхала до ієрарха Елладської Православної Церкви митрополита Неапольського та Ставрупольського Варнави (Тіріса) до його резиденції, потім до митрополита Фессалонікійського Анфіма (Русаса), відвідала кілька храмів. Увечері цього ж дня представники українського розколу вирушили у Неакринійську і Каламарійську єпархію (подвійної юрисдикції Константинопольський патріархат/Елладська Православна Церква), де на запрошення місцевого митрополита Юстина (Бардакаса) відвідала вечірнє богослужіння.

26 липня, як вже повідомлялось, делегація ПЦУ відвідала Лангадаську митрополію, де у день святої Параскеви також була відслужена літургія з участю «архієпископа» Германа та кількох грецьких ієрархів, у тому числі відомого митрополита Лангади, Літії і Рендіни Іоанна (Тасьяса), якому після 28 липня, нагадаємо, довелося виправдовувати свою присутність на заходах ПЦУ в Києві.

Попередній запис
У Дубно Епіфаній Думенко «освятив» місце встановлення пам’ятного знаку на честь Томосу
Наступний запис
Блаженніший Онуфрій нагородив митрополита Іринея орденом за заслуги перед УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее