1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У ПЦУ пригрозили заборонами кандидатам у «єпископи» УПЦ КП

У ПЦУ пригрозили заборонами кандидатам у «єпископи» УПЦ КП

«Клірики» очолюваної Епіфанієм Думенком релігійної організації, які погодяться стати «єпископами» УПЦ КП, в майбутньому не зможуть увійти до складу «єпископату» ПЦУ, попередили на офіційному сайті цієї релігійної структури.

 

«З благословення Блаженнішого Митрополита Епіфанія зазначаємо, що свідома участь таких кліриків у антиканонічних діях є підставою для категоричної відмови у задоволенні їхніх можливих у майбутньому прохань бути прийнятими до складу єпископату Православної Церкви України», – відзначили в ПЦУ.

 

«Патріарха Київського і всієї Руси-України» Філарета Денисенка та осіб, що взяли участь у «Соборі» Київського патріархату, у нещодавно створеній релігійній організації закликали «усвідомити всі згубні наслідки такого вчинку та припинити підрив єдності Церкви і єдності українського народу».

 

«Як один з членів Синоду, як ієрарх, можу підтвердити ту думку, яка викладена в заяві, що всі ті особи, які таким своєрідним способом будуть отримувати єпископське достоїнство в цій виділеній структурі, вони не повинні розраховувати на те, що потім вони зберуться і прийдуть в Єдину Помісну Православну Церкву і в ній будуть єпископами», – заявив в ході брифінгу щодо «Помісного Собору Київського патріархату колишній спікер цієї церковної структури Євстратій Зоря.

 

Подібні заходи запропоновано, щоб «клірики» нещодавно створеної релігійної організації не спокушалися підтримувати відділення від неї, пояснив Зоря, та уточнив, що остаточні рішення щодо події приймуть на засіданні Синоду ПЦУ 24 червня 2019 року.

Попередній запис
Зоря сподівається, що Філарет не захоплюватиме нерухомість, котру вважає своєю
Наступний запис
Юраш: Скасувати реєстрацію ПЦУ – це як змусити Дніпро текти назад

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее