1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У ПЦУ нафантазували про прийоми в афонських обителях, котрі їх не визнають, – ЗМІ

У ПЦУ нафантазували про прийоми в афонських обителях, котрі їх не визнають, – ЗМІ

В афонських монастирях Філофей та Каракал служителів Православної церкви України не допустили до служби і навіть заборонили фотографуватися. Незважаючи на це, прес-служба ПЦУ повідомляє про перебування своєї делегації у даних монастирях і кількох інших, пише Страна.

 

«21-23 червня 2019 року делегація помісної Української Православної Церкви відвідала святині Афону, – повідомляється на сайті ПЦУ, котра вперто позичає собі чужу назву. – Під час свого перебування на Святій Горі духовенство нашої Церкви співслужило братії монастиря Ксенофонт і приступило до таїнства св. Євхаристії у монастирі Пантократор. Також делегація відвідала ряд інших монастирів, зокрема Іверон, де був звершений молебень перед чудотворною Іверською іконою Божої Матері, Філофей, Есфігмен, Каракал».

 

Насправді монастирі Ксенофонт, Пантократор, Іверон та Новий Есфігмен (а не Есфігмен, котрий розірвав стосунки з Фанаром) від початку процесу наділення ПЦУ Томосом проявили лояльність своєму патріарху Варфоломію. З того часу кількість обителей, що так чи інакше визнають ПЦУ, не збільшилась, тому заява про те, що «делегацію служителів ПЦУ» прийняли у не приймаючих дану структуру монастирях Філофей та Каракал, могла бути сприйнята як резонансна.

 

Однак виявилось, що служителі ПЦУ прибули в обидві обителі, змішавшись з великою групою паломників-мирян. Побачивши їх у священицькому одязі, афонські монахи вирішили уточнити, до якої структури вони належать. Почувши про ПЦУ, їх попередили, що навіть записки про поминання залишати на службу не можна. Після цього делегація ПЦУ одразу залишила як один, так і інший монастир. Їх попросили навіть не фотографуватись, щоб не дискредитувати святі місця.

Попередній запис
На Заході у ЗМІ помітили зв’язки ПЦУ з нацистськими угрупованнями України
Наступний запис
Порошенко поїхав «за благословенням» до церковних рейдерів на Волинь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее