1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У ПЦУ збираються «торгувати» румунськими приходами УПЦ на Буковині

У ПЦУ збираються «торгувати» румунськими приходами УПЦ на Буковині

Очільник ПЦУ Епіфаній заявляє про готовність виконати умови Румунської Церкви для «визнання ПЦУ». Про це він сказав в інтерв’ю Українській правді. Він вважає за прийнятне створити всередині ПЦУ вікаріатство для румунських вірян на Буковині, про котрих йшлося у заяві Синоду РумПЦ.

«Звичайно. Потрібно вести переговори. Ця заява була тільки на минулому тижні, ми обговоримо все. Ми готові. І це буде дзеркальним кроком, бо на території Румунської Церкви вже створений вікаріат для українських приходів, де моляться українською. Чому нам не надати таку ж можливість для румунів?», – заявив «митрополит».

Предстоятель ПЦУ додав: «Я не вважаю це проблемою і впевнений, що ми вирішимо це питання, і Румунська Церква визнає нашу автокефалію».

Нагадаємо, вже два румунські приходи УПЦ Чернівецької області оголосили про свою готовність залишитись в УПЦ Митрополита Онуфрія. У цілому зі 127 приходів УПЦ, де моляться румуни, поки що не спостерігалось рейдерських атак з боку ПЦУ, котрі націлені поки що виключно на приходи українців. Щодо заяви Синоду РумПЦ, то у ній вказувалось, що Фанару треба прояснити питання з «хіротоніями» колишньої УПЦ КП.

Попередній запис
Томос надається без всеправославного узгождення, – Патріарх Варфоломій
Наступний запис
Віряни громади та монастиря Овруцької єпархії оголосили про вірність УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее