1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У ПЦУ заявили, що УПЦ – її друга офіційна назва

У ПЦУ заявили, що УПЦ – її друга офіційна назва

«Єдиній Помісній і незалежній Православній Церкві в Україні» довелося давати роз’яснення, як саме вона називається і чому. І Православна Церква України, і Українська Православна Церква – обидві ці назви є для ПЦУ офіційними і правильними, повідомили у прес-службі ПЦУ.

«Часто нам задають запитання: яка назва – Православна Церква України чи Українська Православна Церква – є правильною? Підкреслюємо: обидві ці назви правильні і зафіксовані у відповідних офіційних документах. Після отримання Синодального і Патріаршого Томосу про автокефілію, наша Церква  – єдина Помісна і незалежна Православна Церква в Україні», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до Державного реєстру ПЦУ внесли під подвійною назвою – Українська Православна Церква (Православна Церква України). Назва юридичної особи – «Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)» – повністю збігається з чинною назвою канонічної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Як повідомлялось, Українська Православна Церква звернулась в суд із проханням визнати протиправним рішення Мінкульту, що зобов’язує її вказувати в своїй назві належність до РПЦ. 29 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом УПЦ та згодом виніс рішення на користь позивача.

Попередній запис
У Михайлівці Вінницької області діячі ПЦУ зрізали замки на храмі УПЦ
Наступний запис
Драбинко намагається переконати читачів, що древні Церкви визнають ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее