1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У ПЦУ бояться санкцій від Константинополя, – ЗМІ

У ПЦУ бояться санкцій від Константинополя, – ЗМІ

«Архієреї» та «духовенство» нової релігійної структури, що підтримують «почесного патріарха» ПЦУ Філарета Денисенка, можуть стати для Константинополя «розкольниками», повідомляє «ВВС.Україна».

«За спробу втілити «сценарій Філарета» та відійти від положень Томосу та статуту на Фанарі можуть застосувати санкції. Ті архієреї та духовенство, котрі можуть піти за Філаретом, нібито ризикують стати для Константинополя розкольниками та опиняться у неканонічному статусі», – переказали журналісти інформацію від близького до Епіфанія джерела.

На їхню думку, більшість «ієрархів» нової релігійної організації бояться такої перспективи. Однак співрозмовник інформаційного агентства з оточення Філарета стверджує, що незадоволення існує у відносинах Константинополя та глави ПЦУ Епіфанія Думенка. Серед причин він назвав ситуацію з переходом іноземних приходів нової церковної структури під юрисдикцію Фанару та закріплення офіційної назви релігійної організації.

«Є питання до офіційного закріплення назви нової церкви як Українська Православна Церква (ПЦУ), хоча повинно було бути тільки “ПЦУ”», –зазначило джерело.

На 24 травня 2019 року заплановане засідання Синоду ПЦУ, наступного дня Епіфаній планує відзначати свій день ангела і на урочистості запросив усіх «архієреїв». Якщо більшість з них прибудуть на захід, це покаже підтримку Епіфанія.

Попередній запис
Румунську Церкву відвідала делегація з РПЦ
Наступний запис
Епіфаній сказав, що його стосунки із Михаїлом Зінкевичем – добрі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее