1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У профанарських ЗМІ розповіли про «чергову зраду Константинополя Ватиканом»

У профанарських ЗМІ розповіли про «чергову зраду Константинополя Ватиканом»

Наближене до Фанару видання orthodoxtimes опублікувало матеріал, в котрому Ватикану дорікають його «несправедливим мовчанням» з «палаючого питання» собору Святої Софії, котру планують перетворити на мечеть.

«В той час як весь світ, і релігійний, і політичний, і академічний, зайняв чітку позицію проти наміру Туреччини знову сплюндрувати храм Мудрості Господньої, говіркий та чутливий єпископ Риму… мовчить.

Як вказує orthodoxia.info, це вже другий раз в історії Святої Софії, коли до її захисту просять глобально, і на жаль, Рим віддає перевагу невтручанню. Як він зробив у 1453 році, хоча Візантія просила допомоги, коли із Заходу так і не прийшла армія, дозволивши Мехмеду ІІ завоювати Константинополь і, звісно, Святу Софію, зробивши її мечеттю.

Сьогодні, 560 років потому, на жаль, історія повторюється.

Католицький єпископат Туреччини, втім, не поділяє мовчання Святого Престолу з такого важливого питання. Місяць тому, 18 червня, католицькі єпископи Туреччини зазначили, що «перетворювати Святу Софію з музею на собор або ні – це справа турецького уряду».

«Ми є церквою, якій бракує легального статусу, тому ми не можемо радити по внутрішніх питаннях цієї країни, хоча ми би й хотіли бачити Святу Софію музеєм, але ми не вправі втручатись або навіть висловлювати свою думку щодо рішення, котре стосується виключно Турецької Республіки».

Тільки грецькі римо-католики встояли, пише видання. Тоді як Ватикан мовчить, а єпископи в Туреччині «умили руки», лише Священний Синод католицьких єпископів Греції послав листа турецькому президенту, закликаючи             його зупинитись.

Сьогодні день офіційного рішення майбутнього Святої Софії, церкви-символу всієї східної православної Церкви, і нажаль, дотепер Рим продовжує бути стороннім спостерігачем, пише видання.

Попередній запис
Онуфрій і Помісні Церкви (або хто справжній Митрополит Київський)
Наступний запис
Єпархія Австралії та Нової Зеландії Румунської Церкви будує перший монастир у Південній півкулі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее