1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У проекті Томосу 20 осередків Фанару в Україні, в митрополита Симеона – «срібло» у новій структурі, – ЗМІ

У проекті Томосу 20 осередків Фанару в Україні, в митрополита Симеона – «срібло» у новій структурі, – ЗМІ

Об’єднавчий собор має відбутись в Україні 22 листопада; за цей час планується завершення роботи над статутними документами нової Церкви, про котрі на цей момент невідомо нічого. Очікується, що, незалежно від результатів, підсумки роботи собору будуть представлені на сесію Синоду Вселенського Патріархату, котра пройде 28-29 листопада. Одразу після її завершення Томос, підписаний Патріархом Варфоломієм, мають вручити новому предстоятелю ЄПЦ в Україні. Про це повідомляє «Голос».

Очікується, що нова Церква отримає статус автокефальної архієпископії. Пишуть, що вона буде «незалежна в управлінні», однак її предстоятеля буде затверджувати Вселенський Патріарх, також «незалежна церква» буде отримувати у Константинополі миро.

До проекту Томосу вже включене положення про більш ніж 20 осередків Вселенського Патріархату, котрі Президент України Петро Порошенко обіцяв передати до початку президентських виборів.

Митрополиту Вінницькомуі Барському Симеону як підписанту квітневого звернення до Патріарха Варфоломія запропоноване місце другої особи в ієрархії нової української церкви.

Попередній запис
Митрополит Галльський Еммануїл очолить об’єднавчий собор, – ЗМІ
Наступний запис
Андріївську церкву закидали «коктейлями Молотова», котрі не спрацювали: в УПЦ КП заявили про свого постраждалого

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее