1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У пана Зорі провали в пам’яті, – публіцист про лист Філарета до РПЦ

У пана Зорі провали в пам’яті, – публіцист про лист Філарета до РПЦ

Пан Євстратій Зоря не може прожити й дня без маніпуляції. Ось, не витримала душа благородного Зорі, і викинув він у паблік лист заступника глави ВЗЦЗ РПЦ Балашова на тему того, що в РПЦ готові зустрітись із делегацією УПЦ КП. Все це тепер подається з метою жирно натякнути на зв’язки УПЦ КП та Москви.

Але в пана Зорі, можливо, провали в пам’яті. Справа у тому, що через місяць після цього листа він сам коментував навіть листи Філарета до патріарха Кирила, і там не було ані тіні натяку на якусь залежність Філарета від РФ. А якщо тоді така залежність була, то Зоря, як член Синоду УПЦ КП, мав би у цьому брати участь.

Пан Зоря, ви вже визначайтеся, що ви цим хотіли сказати? Якщо Філарет вже тоді був агентом Кремля, то виходить, що ви тоді його прикривали та всім нам брехали, що йдеться про спроби отримати статус незалежної церковної структури. Якщо ж нічого не було, то до чого зараз ці жирні натяки?

До речі, пан Зоря дуже показову історію нагадав же, – адже заявляючи тоді, що вони хочуть отримати статус незалежної церкви від РПЦ, вони тим самим визнали офіційно, що Україна є канонічною територією РПЦ. Пан Варфоломій, бачте, як незручно виходить – навіть ваші підопічні не так давно заявляли, що ви не маєте жодних прав коїти щось в Україні та влізати в її справи.

Facebook

Попередній запис
Літургія в Лімассолі не транслювалась у ЗМІ
Наступний запис
Архієпископ Хризостом заявив, що Церква Кіпру поверне внесок афериста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее