1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Несвічі на Волині віряни УПЦ зустріли престольне свято у наметі

У Несвічі на Волині віряни УПЦ зустріли престольне свято у наметі

З 4 березня 2019 року Свято-Михайлівська релігійна громада УПЦ в селі Несвіч Луцького району Волинської єпархії не має доступу до власного храму, повідомляє СПЖ.

Прихильники ПЦУ відібрали храм на користь цієї церковної структури, пізніше – розпорядженням голови Волинської ОДА перереєстрували саму громаду, а потім ще одним розпорядженням передали храм, який є пам’ятником архітектури, в користування недавно створеної релігійної організації.

Перші місяці після захоплення віруючі УПЦ зі своїм настоятелем протоієреєм Миколою Ковальчуком молилися в церковному будинку. Цей об’єкт побудували на ділянці, який виділили поруч з храмом безпосередньо священнослужителю. Однак Городищенська сільрада, до котрої належить село Несвіч, почала процес оформлення ділянки під церковною хатою на нову громаду ПЦУ. Приміщення опечатали.

Релігійна громада УПЦ шукає заміну церковному будинку. Зробити це в селі Несвіч нелегко, в селі продається об’єкт, але він дороговартісний. Віряни, котрі моляться у наметі на вулиці навіть під час дощу та холодів, сподіваються знайти для цього кошти.

Попередній запис
Ієрарха Константинополя спіймали на «неточностях» з приводу вторгнення Фанару до Чехії
Наступний запис
Громада УПЦ в селі Буща відбудувалась після рейдерського захоплення храму активом ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее