1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «У наших взаєминах були труднощі, але мудрість Бога завжди перемагала», – представник Константинополя Патріарху Кирилу

«У наших взаєминах були труднощі, але мудрість Бога завжди перемагала», – представник Константинополя Патріарху Кирилу

Під час зустрічі делегації Вселенського Патріархату та Предстоятеля РПЦ Патріарха Кирила у Москві очільник Московського Патріархату висловив жаль з приводу відсутності Патріарха Варфоломія. Про це повідомляє «РІСУ» з посиланням на один з блогпостів Фанару. Нагадаємо, делегацію Константинополя очолили митрополити Галльський Еммануїл та Смирнський Варфоломій.

Подробиць змісту перемовин, як і на офіційному сайті РПЦ, повідомлено не було, хоча попередньо було заявлено, що делегація прибула до Москви обговорити саме «українське питання».

На сайті «Релігійна правда» опублікований переклад промови митрополита Еммануїла на зустрічі 9 липня:

«Ви говорили про зв’язки, що пов’язують нас, і вони є священними. Наші Церкви пережили моменти не тільки величі і слави, а й важкі моменти в історії. Між нами завжди були люблячі відносини і дух взаєморозуміння та співпраці, хоча іноді в цих взаєминах були труднощі, але мудрість Бога завжди перемагала», – сказав владика.

Нагадаємо, раніше представники РПЦ публічно попереджали, що у разі надання автокефального статусу українським розкольникам Православ’я може спіткати розкол, порівняний з розділенням 1054 року. В той же час, відомий богослов протодиякон Андрій Кураєв нещодавно припустив, що у разі дарування за зверненням української влади Томосу про автокефалію канонічна УПЦ, підпорядкована Московському Патріархату, може опинитись у меншості.

Попередній запис
Віктор Ющенко збирається використовувати свій досвід для створення ЄПЦ
Наступний запис
На найближчому засіданні Синоду РПЦ може розглянути питання автокефалії для українського Православ’я від Константинополя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее