1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Мнишині чиновник побив вірянина УПЦ

У Мнишині чиновник побив вірянина УПЦ

У Мнишині біля храму УПЦ чиновник Гощанської районної адміністрації побив вірянина. Як повідомляє СПЖ, одна з парафіянок зняла інцидент на відео, чим допомогла потерпілому, оскільки чиновник збирався писати заяву в поліцію на побитого ним вірянина.

Події розгорнулися у Свято-Покровській парафії УПЦ села Мнишин Рівненської області, на території храму.

За словами очевидців, заступник голови Гощанської РДА Тарас Гоменюк приїхав 30 березня в храм УПЦ села Мнишин на переговори, щоб обговорити можливість почергових богослужінь.

Представники Київського патріархату і віряни УПЦ спочатку розмовляли в середині храму, причому чиновник відкрито займав позицію громади УПЦ КП, а коли зрозумів, що переговори не дають бажаного результату, закінчив їх і вийшов на вулицю.

Зі слів місцевих жителів, які спостерігали здалеку, між Тарасом Гоменюком і молодим вірянином УПЦ сталася словесна перепалка, після якої чиновник став бити хлопця.

Одна з парафіянок Української Православної Церкви зняла бійку на телефон, чим згодом допомогла потерпілому, оскільки чиновник хотів писати заяву в поліцію.

«Я показала це відео поліцейському, який був поблизу храму, але не бачив бійки, – розповідає Тетяна, парафіянка храму. – Правоохоронець вже хотів опитувати свідків, а коли побачив відео, то вигукнув: «Ая-яй, Тарас Тарасович, то ж це не вас б’ють, а ви б’єте!».

Нагадаємо, віряни УПЦ відстояли свій храм у Мнишині: парафіяни Свято-Покровської церкви відремонтували двері храму, частково пошкоджені прихильниками ПЦУ, і встановили на них нові замки.

24 березня представники УПЦ КП та активісти «Правого сектору» зробили спробу захоплення Свято-Покровського храму в Мнишині, керуючись розпорядженням про почергові богослужіння, яке раніше видав голова місцевої РДА. Рейдери хотіли закрити церкву на свої замки, проте зробити це їм завадили правоохоронці, які пропустили релігійну громаду УПЦ в храм для здійснення літургії.

Нагадаємо, боротьба за храм УПЦ в селі Мнишин триває вже не перший рік. У червні 2018 року голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко видав розпорядження про визначення порядку користування Свято-Покровським храмом, для чого пропонувалося створити спеціальну комісію із чиновників і представників двох конфесій.

Попередній запис
Делегація Фанару обговорила з главою Елладської Церкви «українське питання»
Наступний запис
Патріарх Варфоломій розповів про утиски Фанару з боку влади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее