1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Михальчі ПЦУ влаштовує богослужіння під стінами храму УПЦ

У Михальчі ПЦУ влаштовує богослужіння під стінами храму УПЦ

У селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області під стінами Свято-Успенського храму тепер чергують дві релігійні громади: парафіяни УПЦ, які вже сьомий місяць захищають свій храм, і прихильники ПЦУ. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Інтер».

Журналісти розповіли, що в даний час біля храму проводяться паралельні богослужіння. Все це відбувається в присутності правоохоронців, які з самого ранку збираються на прицерковній території і стають між людьми «живою стіною», щоб не допустити зіткнень.

Віруючі канонічної Церкви ночують під відкритим небом і валяться з ніг від втоми.

«З учорашнього ранку вдома ще не була, – поділилася з журналістами прихожанка УПЦ Тетяна Білик. – Важко, дуже важко. Спали і на підлозі, і трохи на лавці. Дуже важко, коли тебе гноблять».

«Представникам ПЦУ пропонуються, і неодноразово, альтернативні можливості вирішення цього конфлікту на місцях, – прокоментував ситуацію Руслан Лінда, глава громадської організації «Вільний вибір суспільства». – Їх не цікавить ні духовне зростання місцевої громади, ні релігійне життя. Вони відкрито дестабілізують соціально-політичну ситуацію в регіоні. І я можу сказати більше: їх діяльність більше нагадує диверсійну».

Прихильники ПЦУ спілкуватися із журналістами відмовилися: «Вибачте, ми вашому каналу коментарів не даємо. Це наша позиція».

Автори сюжету відзначили, що церковний конфлікт можна вирішити тільки в суді, куди вже і звернулися парафіяни Свято-Успенського храму УПЦ. При цьому віруючі кажуть, що коли Феміда все-таки визнає право на храм не за ними, вони готові віддати ключі та покинути храм.

Попередній запис
Церкві нарешті дають спокій, – спікер УПЦ
Наступний запис
Настоятель громади УПЦ у с. Війниця попередив ОДА, що збори про «перехід» до ПЦУ – незаконні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее