1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У Мережі нагадали, що глава УГКЦ має паспорт іншої держави

У Мережі нагадали, що глава УГКЦ має паспорт іншої держави

Представники державної влади стверджують, що депортували настоятеля Десятинного монастиря міста Києва єпископа Макарівського Гедеона (Харона) у зв’язку з наявністю у нього американських документів, проте подібні заходи чомусь не застосували до глави УГКЦ Святослава Шевчука, прокоментував в Facebook ситуацію, що склалася, блогер Олександр Вознесенський.

Ніяких фактів, які б підтвердили наявність у владики Гедеона другого паспорта, представники влади не оприлюднили, звернув увагу Вознесенський. І нагадав, що 14 лютого 2019 року єпископ Гедеон мав брати участь у судовому розгляді, де відповідач – Верховна Рада України.

«Все це виглядає як розправа над неугодним єпископом УПЦ, який сьогодні повинен був виступати в якості позивача у Верховному Суді України проти Верховної Ради. Влада просто сфабрикувала справу і видворила людину, яка народилася в Україні і була її громадянином», – написав блогер.

Він підкреслив, що глава уніатів Святослав Шевчук не просто має паспорт громадянина Ватикану, але і відкрито про це заявив ще в червні 2017 року на сторінках Інформаційного ресурсу УГКЦ. Однак влада не зайнялася питанням його депортації досі.

«У мене запитання до цієї злочинної влади: ви стверджуєте, що причиною про депортації стали дані про наявність другого паспорта у владики Гедеона, що суперечить законодавству України. Але, відомо про те, що у цілого ряду політиків і олігархів є такі паспорти, а глава уніатів Святослав Шевчук на офіційній сторінці УГКЦ заявив про наявність другого паспорта – він повідомив публічно, що володіє біометричним паспортом держави Ватикан, – звернувся Вознесенський до представників державної влади. – Де ваші заходи? Їх немає. Тому, що має місце злочинна змова з метою розправи над ієрархами УПЦ».

5 лютого 2019 року вікарій Київської Митрополії, намісник Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці єпископ Макарівський Гедеон (Харон) ознайомив Конгрес США з фактами дискримінації канонічної Церкви владою України. Він також передав держсекретареві США Майклу Помпео і американським конгресменам офіційну відозву УПЦ, в якій Церква просить розглянути випадки порушення прав і свобод вірян.

Після повернення з Америки владику Гедеона затримали в аеропорту «Бориспіль» представники державної влади. У ієрарха УПЦ вилучили паспорт громадянина України. Рано-вранці 14 лютого 2019 року єпископа Макарівського Гедеона (Харона) депортували з України. Прес-секретар голови Держприкордонслужби Олег Слободян заявив, що прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів (СБУ, – ред.). При цьому чиновник повідомив причину таких експресивних дій правоохоронців. За його словами, єпископ Гедеон  «займається антиукраїнською пропагандою і є активним адептом “руського міра”».

Попередній запис
Під час зустрічі ієрарха УПЦ з ОБСЄ активісти ПЦУ влаштували провокацію
Наступний запис
Позбавлена храму громада УПЦ села Тельчі відзначила престольне свято

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее