1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Львівській єпархії УПЦ заявили, що не будуть приєднуватися до ЄПЦ

У Львівській єпархії УПЦ заявили, що не будуть приєднуватися до ЄПЦ

У Львівській єпархії не мають наміру приєднуватись до Єдиної Помісної Церкви, Львівська єпархія УПЦ залишається вірною Московському Патріархату та спостерігає за процесом об’єднання церков, заявив її прес-секретар архімандрит Маркіян (Каюмов) телеканалу «ZIK».

«Ми залишаємось вірними своєму статуту, своїй позиції. Очікуємо на продовження початої справи. Очікуємо побачити, як цей процес буде розвиватись – зможе зібратись об’єднувальний Собор, очікуємо побачити той Томос, котрий буде наданий Константинополем», – розповів архімандрит Маркіян.

Він наголосив, що Львівська єпархія зайняла зважену позицію. «Ми не міркуємо, а спостерігаємо – нам цікаво, як ця вся ситуація вийде. Дай Бог, щоб все вийшло мирно і гарно», – сказав прес-секретар.

Заяви окремих священнослужителів про їхній можливий перехід до ЄПЦ архімандрит Маркіян прокоментував так: «Кожен священик має сам вирішувати за себе, у кожного є певне право на це». Він зазначив, що у Львівській єпархії поки що ніхто не заявляв про бажання приєднатись до розкольників.

Попередній запис
«Томос» на дверях: УПЦ КП в Криму оголосила себе канонічною
Наступний запис
Синод РПЦЗ розірвав спілкування з Фанаром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее