1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У Луцьку “Київський патріархат” будує на території старовинного кладовища храм і дві висотки

У Луцьку “Київський патріархат” будує на території старовинного кладовища храм і дві висотки

Мешканці Луцька просять припинити забудови зелених зон міста багатоповерховими будинками у центрі Луцька, зокрема навпроти гімназії №4 на схилах скверу, що виходить на вулицю Глушець біля входу у парк ім.Лесі Українки. Відповідна петиція з’явилася на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

У тексті йдеться про те, що представники фахового експертного середовища глибоко стурбовані протиправними рішеннями окремих суб’єктів публічної служби, зокрема «наданням юридичній особі – Волинській єпархії УПЦ КП півгектара зеленої зони – земельної ділянки, яка знаходиться у центрі міста Луцька… для забудови церкви ікони Холмської Богоматері та разом із нею … двох п’ятнадцятиповерхових будинків і низки допоміжних будівель, гаражів тощо «для розрахунку зі спонсорами будівництва церкви», про що представники церкви безсоромно заявили під час містобудівної ради представників громадськості». Фахове експертне середовище ухвалило резолюцію «про неприпустимість багатоповерхового будівництва на схилах скверу біля Луцької гімназії№4 та категорично засуджено прийняття такого нерозсудливого містобудівного рішення».

Окрім того, у петиції зауважують, що такі види будівництва загрожують безпеці більш як 84 сім’ям існуючого чотирнадцятиповерхового будинку, адже «заплановані багатоповерхівки мають розміститись на недопустимій будівельними нормами відстані від існуючого 14-типоверхового будинку на схилі, знищивши зелені насадження, що укріплюють схил».

Також авторка петиції Людмила Гуріна, називаючи зацікавлених в такому будівництві «бізнесменами в рясах», звинувачує їх у «пропиханні» проекту, що не відповідає «генплану, державним будівельним нормам, зонуванню, інтересам громади та здоровому глузду». 

Керуючись Законами України, ініціатори просять, окрім іншого, не надавати Волинській єпархії УПЦ КП, чи іншим зацікавленим третім особам, півгектара зеленої зони в центрі Луцька. Варто також зауважити, що земля, на якій розпочав будуватись “Київський патріархат” розміщена на території древнього міського кладовища. Коли будівництво розпочиналось, робітники, які розчищали територію під забудову, руйнували старі могили та надгробки. 

Підписати петицію можна за посиланням: http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/865.

Попередній запис
Чи сумісне християнство з патріотизмом?
Наступний запис
Представники “Київського патріархату” в Тернополі молились у порожньому храмі в Лазареву суботу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее