1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Кутах освятили новий храм УПЦ замість захопленого Київським патріархатом

У Кутах освятили новий храм УПЦ замість захопленого Київським патріархатом

12 липня 2019 року в селі Кути Шумського району Тернопільської області, у присутності чималої кількості вірян та духовенства УПЦ, був урочисто освячений новий храм громади на честь святої праведної Анни.

 

«Три роки ми не могли увійти до свого храму. Мерзли взимку, терпіли задуху влітку, останні півтора року в нас була надія, і ми працювали, щоб сьогодні молитись у новому храмі. Сьогодні звучали слова вдячності усім меценатам та всім, хто вклав свою працю, щоб сьогодні в нас було молитовне свято», – розповів СПЖ настоятель громади протоієрей Ігор Кушнірук.

 

Чин освячення звершив керуючий Тернопільською єпархією митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький). Він наголосив, що віряни села Кути достойно подолали випробування, котрі випали на їхню долю.

 

«Незважаючи на складнощі, ви зберегли любов у своїй душах, і завдяки цьому достойно пройшли через усі випробування», – звернувся митрополит Сергій до прихожан.

 

У будівництві храму допоміг благодійний фонд «Фавор», зусиллями котрого за останні роки вдалося зібрати кошти та на приватній земельній ділянці збудувати нову церкву. Поки що не стали демонтувати й намет, в котрому віряни раніше збирались на молитву, – у ній ще залишаються деякі ікони.

 

УПЦ КП захопила храм святої праведної Анни у 2015 році, при цьому рейдери подали позов з вимогою визнати недійсними документи громади канонічної Церкви. 15 лютого 2018 року після тривалої тяжби Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України виніс вердикт на користь громади УПЦ села Кути Шумського району Тернопільської області. Але рішення суду було проігнороване рейдерами, тому віряни розпочали будівництво нової церкви.

Попередній запис
У волинському селі Топилище призначений новий настоятель замість того, що пішов у розкол
Наступний запис
Зоря натякнув, що Іоасаф Шибаєв відноситься до РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее