1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Курозванах прихильники ПЦУ зламали домовий храм УПЦ і винесли престол

У Курозванах прихильники ПЦУ зламали домовий храм УПЦ і винесли престол

Вранці 12 квітня, близько 8:00, противники канонічної Церкви в селі Курозвани Гощанського району Рівненської області зламали двері в церковному будинку, який вже більше місяця служить домовою церквою для парафіян захопленого храму, і винесли на вулицю майно, що належить релігійній громаді УПЦ. Про те, що в будинку священика зламані двері, парафіянам УПЦ по телефону повідомили самі зломщики.

«Вранці нам зателефонували наші односельці і сказали, щоб ми йшли на дорогу і забрали своє майно, – повідомила СПЖ одна з парафіянок, яка відмовилася називати своє ім’я через острах розправи. – Ми швиденько зібралися і побігли: посеред вулиці стояв престол зі Святими Дарами, семисвічник, а ті, хто це зробив, раділи і чекали якогось слідчого, який нібито зараз повинен під’їхати».

Настоятель захопленої церкви, протоієрей Володимир Коваль, разом із родиною виїхав із села за день до цієї події. Священик змушений був залишити будинок, в якому він проживав більше 20 років, щоб у парафіян було місце для здійснення богослужінь.

«Все, що сьогодні сталося в Курозванах, інакше ніж біснуванням і знущанням над святинями я назвати не можу, – прокоментував ситуацію протоієрей Михайло Петров, благочинний Гощанськогоблагочиння. – Нашу громаду вдалося зберегти. Тільки цієї неділі до тимчасової церкви на молитву прийшло понад 100 осіб, тепер я не знаю, як їм далі бути і де шукати правду. Релігійна громада УПЦ має право власності на церковний дім, щоправда, тепер ні на документи, ні на людей, ні на закон ніхто не реагує».

В даний час ситуація в селі нестабільна. Поліція, яка приїхала на місце події, не діє, «правила гри» встановлюють прихильники ПЦУ.

Нагадаємо, активісти захопили Свято-Покровський храм у Курозванах 1 березня 2019 року: під приводом проведення інвентаризації прихильники ПЦУ зрізали замки. Присутні на місці представники поліції не зробили жодних спроб зупинити правопорушників. В церкву увійшли чиновники з Гощанської райдержадміністрації і, пробувши там 15 хвилин, нібито провели інвентаризацію. Після цього активісти вирушили в будинок настоятеля з вимогою, щоб він негайно виселився.

Попередній запис
У Підгайцях погрожують насильно виселити сім’ю священика з церковного дому
Наступний запис
Розкол став магнітом вад, пристрастей українського суспільства, – публіцист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее