1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Красносілці сім’ю священика УПЦ виселяють з церковного домуУ Красносілці сім’ю священика УПЦ виселяють з церковного дому

У Красносілці сім’ю священика УПЦ виселяють з церковного домуУ Красносілці сім’ю священика УПЦ виселяють з церковного дому

Ієрей Павло Таран, настоятель храму на честь святого апостола євангеліста Іоанна Богослова села Красносілка Бершадського району Вінницької області, відслужив на парафії майже два роки. 8 квітня 2019 року йому прислали чотири іменних повідомлення з Виконавчого комітету Красносільської сільради, що його і членів його сім’ї позбавили офіційної реєстрації в церковному будинку, де вони проживають. Про це повідомляє прес-служба Тульчинської єпархії УПЦ.

Своє рішення чиновники Красносілки пояснили відсутністю документів, які підтвердили б право священика на проживання та право власності на майно в селі. Повідомлення на втрату права на проживання в Красносілці підписала О. Гондарук – інспектор по роботі з молоддю та незахищеними верствами населення.

У повідомленні прес-служби підкреслюється, що право сільської громади УПЦ на храм і на церковний будинок, за усним договором з місцевими прихильниками ПЦУ, буде розглядатися в судовому порядку. В даний час храм опечатаний настоятелем і постійно охороняється поліцією. Зараз отець Павло служить в невеликій церкві сусіднього з Красносілкою села, яке входить в його парафію.

Священик вважає подібні дії місцевої влади відверто антигуманними, з позиції православного християнства – гріховними, а з юридичної точки зору – кримінальним злочином.

Отець Павло переконаний, що голова сільради Іван Пустовіт і ряд чиновників з числа симпатиків ПЦУ чинять на нього тиск як на багатодітного батька, з метою примусити його змінити свої релігійні переконання і перейти в невизнану ПЦУ. Він не має наміру замовчувати цю ситуацію і прийняв рішення звернутися до Бершадської районної прокуратури, приєднавши повідомлення про позбавлення його реєстрації в церковному будинку до судового позову його релігійної громади УПЦ.

Нагадаємо, 14 лютого 2019 року релігійна громада УПЦ села Красносілка звернулася в районну поліцію з проханням відкрити кримінальну справу проти голови сільської ради Івана Пустовіта: 29 січня він ініціював зібрання села, учасники якого від імені релігійної громади прийняли ряд абсурдних рішень з метою перевести храм у ПЦУ.

Попередній запис
«Єпископа» ПЦУ/УАПЦ Віктора Бедя спіймали на сфальшованому угорському громадянстві
Наступний запис
«Російські щури завелися, ми їх викуримо», – активісти ПЦУ в Дунаєві про односельців з УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее