1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Коростені суд визнав «карантинний» штраф для священика УПЦ неконституційним

У Коростені суд визнав «карантинний» штраф для священика УПЦ неконституційним

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області відмовився штрафувати настоятеля кафедрального Собору Різдва Христового УПЦ за порушення правил карантину. Про це повідомляє Главком.

У протоколі про адміністративне правопорушення сказано, що «24 квітня близько 10 ранку, перебуваючи поблизу кафедрального Собору Різдва Христового на вул. Ольгинська, 2а в Коростені, священик порушив правила карантину, визначених Постановою Кабміну №211 від 11 березня 2020 року. Зокрема, участь у проведенні богослужіння і причастя приймали понад 10 осіб».

Священик УПЦ не визнав факту вчинення правопорушення, бо, за його словами, він «не запрошував мешканців на богослужіння, а тільки виконував свої функції священнослужителя».

У суді наголосили, що «урядова постанова від 11 березня № 211 на час складання адмінпротоколу передбачала заборону проведення всіх масових, в тому числі і релігійних заходів».

«Разом з тим Конституція України (ст.35) та Конвенція про захист прав людини і основних свобод (ст.9) передбачають свободу віросповідання, включно зі свободою безперешкодного відправлення одноособово чи колективно релігійних культів і ритуальних обрядів, проведення релігійної діяльності. Здійснення цього права може бути обмежене лише законом», – наголосили в суді.

Саме тому суд ухвалив, що «з огляду на, що на час дії карантину право ведення релігійної діяльності, яка включає в себе і відправлення релігійних культів і обрядів, не було обмежено відповідним законом, вищевказаний підзаконний нормативний акт суперечить Конституції України».

Фото zruchno.travel

Попередній запис
YOUTUBE канал «Царьград ТВ» заблокований та видалений назавжди
Наступний запис
«Це відновлення нашої нації», – Ердоган

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее