1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Копитові прибічникам ПЦУ не вдалося схилити вірян УПЦ до зміни конфесії

У Копитові прибічникам ПЦУ не вдалося схилити вірян УПЦ до зміни конфесії

У селі Копитів прибічникам ПЦУ не вдалося схилити вірян УПЦ  до зміни конфесії, попри тиск та брехню, яку два тижні поспіль розносили селом їхні активісти. Як повідомляє СПЖ, ініціатором міжконфесійної суперечки у селі Копитів Корецького району Рівненської області став чиновник  з Корецької РДА.

 23 лютого у селі Копитів відбулися  парафіяльні збори громади УПЦ Свято-Іоанно Богословського храму, хоча, за розповіддю настоятеля, вони мали проходити у неділю, після богослужіння. Однак прибічники ПЦУ, котрі два тижні тому  розпочали збір підписів ініціювали збори  цього дня і прийшли на територію храму . Щоб не допустити можливих провокацій, прихожани УПЦ  зібрались відслужити молебень та почитати акафіст. А далі через бурхливий перебіг подій і провели голосування.

«На збори до храму прийшли не тільки місцеві люди, були й такі, що давно у селі не проживають, а також  жителі із сусідніх сіл, – розповідає протоієрей Ігор Власюк, настоятель Свято-Іоанно Богословської парафії села Копитів. – Активісти від ПЦУ відразу розпочали мітинг на подвір’ї церкви, традиційно звинувачуючи УПЦ у проросійській політиці. Гасла, лозунги –  усе, як у радянські часи, навіть люди ті ж. Мої прихожани Ганну Василівну Загоруйко, яка сьогодні відстоює інтереси  ПЦУ, добре пам’ятають, як вчительку, котра  у школі зривала з дитячих грудей хрестики».

Головним організатором конфесійної суперечки  у Копитові, за словами селян, став Сухий Павло , чиновник Корецької РДА, котрий є виходцем з села. Перед  входом у церкву 23 лютого пан Сухий пропонував зрізати замки і силою відбирати церкву.

«Наші люди насторожено тепер сприймають все, що відбувається навколо церков в Україні, – розповідає настоятель. – Вони також  на власні очі побачили, як їх дурять ті, хто прагне ПЦУ. Зокрема,  коли активісти ПЦУ збирали підписи, то обманювали, що протоколи вони носять, аби підписались за батюшку, тобто за мене. Наразі, я маю 7 заяв  від своїх прихожан про відкликання підпису».

Загалом до Свято-Іоанно-Богословської парафії належить два села: Копитів і Ганнівка, в них проживає 370 людей виборчого віку.  Ініціативній групі вірян УПЦ вдалося зібрати 217 підписів на свою підтримку, а  23 лютого вірність УПЦ на парафіяльних зборах,  які відбулися відразу після сутичок з прибічниками ПЦУ, підтвердило  147 людей,  істотна більшість серед присутніх.

На тижні настоятель служив панахиду за загиблими на  Майдані. Разом з ним помолитись прийшло лише 10 людей.

Попередній запис
Учасник АТО — міжрелігійна війна потрібна тільки ворогам України
Наступний запис
В Бущі чиновники під приводом інвентаризації не пускають вірян до храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее