1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Конституційному Суді почали розглядати справу про примусове перейменування УПЦ

У Конституційному Суді почали розглядати справу про примусове перейменування УПЦ

Велика палата Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання почала розглядати справу про відповідність Конституції України закону про перейменування релігійних організацій. Про це повідомили на сайті Суду.

Нагадаємо, у їх число представники колишньої влади віднесли і УПЦ.

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький, розгляд справи відбувався у формі письмового провадження.

У засіданні брали участь також Олександр Долженков і народний депутат України Вадим Новинський – представники 49 депутатів, які подали конституційне подання по даній справі.

Велика палата Конституційного Суду України завершила дослідження матеріалів справи і перейшла до закритої частини для прийняття рішення.

Суддя-доповідач у справі Ірина Завгородня ознайомила присутніх з деталями конституційного подання народних депутатів України, повідомивши, що Суд запропонував Президенту України, Голові Верховної Ради України, Прем’єр-міністру України, головам комітетів Верховної Ради України з питань культури і духовності, Регламенту та організації роботи Верховної Ради, а також Міністерству юстиції України озвучити свою позицію щодо справи.

Суд звернувся до ряду вищих навчальних закладів і громадської спілки «Українська Гельсінська спілка з прав людини», щоб вони надали суддям висновки по справі. Розглядати конституційне подання Суд продовжить на одному з наступних пленарних засідань.

Фото: cem.kiev.ua

Попередній запис
Філарет розповів про «папізм глави Фанару»
Наступний запис
Новинський нагадав, що антицерковний закон про перейменування УПЦ голосувався з порушеннями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее