1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Константинополі незадоволені поведінкою Сербської Церкви?

У Константинополі незадоволені поведінкою Сербської Церкви?

На сайті Cerkvarium опублікували переклад послання митрополита Мілетського Апостола (Вулгаріса) Константинопольського Патріархату до Бачського єпископа Іринея, котрий представляє Сербську Православну Церкву. Якщо вірити перекладу, то представник Фанару публічно дорікнув сербському єпископату тим, що вони негласно стають на бік РПЦ у конфлікті Константинополя та Москви. Втім, якщо врахувати, що автори сайту, на якому виклали цей текст, пов’язані з РІСУ, котра публікує відверті фейки за підписами стамбульських владик, не виключено, що і цей матеріал також потребуватиме у майбутньому певних «уточнень».

Втім, вже можна стверджувати, що звернення дійсно стосується напряму інциденту в німецькому Дюссельдорфі, де представника Фанару попросили під час представлення сербського єпископа не служити спільну Літургію, оскільки були присутні російські ієрархи.

«З нагоди інтронізації єпископа Сербської Церкви в Дюссельдорфі нас поінформував видатний єпископ Німеччини, наш брат митрополит Августин (Лабардакіс) управляючий Німецькою митрополією Константинопольського Патріархату, що під час Божественної літургії наші сербські брати попросили, щоб єпископ Аріанзський Вселенського Патріархату Варфоломій (Кесидіс) не служив, через наявність двох російських єпископів і, звичайно, через припинення євхаристичного спілкування з боку Російської Церкви, згідно з рішеннями Московського Патріархату з нагоди українського питання», – починає своє звернення константинопольський ієрарх.

На думку представника Фанару, сербське духовенство вчинило неправильно, усунувши константинопольського владику від Літургії, бо навпаки, мало б запропонувати це єпископам РПЦ. Також автору звернення не сподобалась доповідь єпископа Іринея «Записка про неточний церковно-публіцистичний аналіз з проблеми України».

Також митрополит дорікає Сербській Церкві «подвійними стандартами»: «Але виникає питання: чому при перериванні євхаристичного спілкування між Антіохією та Єрусалимом були стримання і повна тиша, «молитва і тиша», а тепер така енергійна активність?».

Джерело Panorthodox Synod.

Попередній запис
На Синод Вселенського Патріархату прибули екзархи з України
Наступний запис
Митрополит Австрійський Арсеній повідомив, що Томос для України відкладений

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее