1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Конотопі невідомі осквернили 14 надгробних пам’ятників

У Конотопі невідомі осквернили 14 надгробних пам’ятників

До чергової частини Конотопського відділу поліції звернулася одна з місцевих мешканок і повідомила, що на міському кладовищі пошкоджені і розбиті надгробні пам’ятники і хрести більш ніж на 10 могилах. Про це повідомляє сайт Національної Поліції.

З’ясувалося, що по обидва боки від центральної алеї на кладовищі в декількох місцях повалені, побиті і поламані надгробні пам’ятники, плити і хрести на 14 похованнях.

«Судячи з характеру і локалізації ушкоджень, зловмисник не вибирав поховання з якою-небудь логікою чи принципом, а зробив це, скоріше, від нічого робити, – каже заступник начальника Конотопського відділу поліції Марина Панова, – Особливо цинічним цей вчинок виглядає на тлі того, що саме зараз йде поминальний тиждень, коли кожен йде на кладовище, щоб вшанувати пам’ять померлих родичів і близьких».

Правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 (наруга над могилою), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до 3400 грн, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Поліцейські звертаються до небайдужих гражланам: якщо комусь відома інформація про особу правопорушника, або обставини скоєння злочину, прохання повідомити про це за телефонами Конотопського відділу поліції: (05447) 6-20-09, 6-22-09, ( 050) 307-98-84, (068) 07-02-174, або по спецлінії поліції «102».

Попередній запис
Три сценарії розвитку ситуації з «автокефалією від Порошенка»
Наступний запис
Актвісти звинуватили прихильників УПЦ в утисках рейдерів з УПЦ КП у Птичій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее