1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «У кого Філарет зібрався забрати Лавру?», – журналіст

«У кого Філарет зібрався забрати Лавру?», – журналіст

Святкування дня Почаївської ікони Божої Матері зібрало у ці дні величезну кількість паломників та віруючих УПЦ. Фотографії переповненої людьми Почаївської обителі розмістив у себе у Facebook присутній на святкуванні православний журналіст – як доказ штучності та надуманості формулювань Філарета, котрий намагається переконати когось у необхідності забрати в УПЦ Лаври.

«Глава Київського патріархату погрожує забрати в Української Православної Церкви Почаївську Лавру. При цьому він лукаво маніпулює: нібито ця святиня має належати українцям. Подивіться на фото, і ви зрозумієте всю штучність та надуманість формулювань Філарета».

Лавра вже давно належить українському народу. І «повертати» її нікому не потрібно. Подивіться на фото і подумайте, до чого закликає Філарет. До рейдерства, до вигнання ось всіх цих прихожан з їхньої святині. Він хоч розуміє, яка буря здійметься, якщо «філаретівці» намагатимуться відібрати Лавру в православних?», – пише автор, котрий не розуміє, навіщо Філарет провокує нові протистояння.

Попередній запис
Український посол повідомив, що у Штатах підтримують створення ЄПЦ в Україні
Наступний запис
На Львівщині УАПЦ відсудила свою громаду в Київського патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее