1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У «Київського патріархату» немає правових підстав для служіння в Теплій Софії

У «Київського патріархату» немає правових підстав для служіння в Теплій Софії

За повідомленням НВО «Громадський правозахист», пам’ятник архітектури –Трапезну (Теплу Софію) передали «Київському патріархату» з порушеннями законодавства, про що свідчить копія договору про безоплатне користування УПЦ КП. Про це пише Союз Православних Журналістів.

Як говориться в повідомленні, «Попередній аналіз цього договору показав, що він укладений в порушенням статті 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», яка передбачає, що культове майно, яке є державною власністю, може передаватися в безоплатне користування виключно за рішенням Київської міської (обласної) адміністраці».

Також «Громадський правозахист» підкреслює, що відповідно до частини 5 статті 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», клопотання про передачу культової будівлі в безкоштовне користування повинно було розглядатися протягом місяця з письмовим повідомленням про це заявників. Багато років передачі цього комплексу в користування домагалася Київська Митрополія, але такого повідомлення не отримала.

Неодноразово правозахисники вимагали надати їм документи, на підставі яких представники УПЦ КП мають дозвіл на служіння в Теплій Софії. У відповідь з Національного заповідника написали, що «рішення (розпорядження, накази) державного органу або посадової особи про передачу храму Малої (Теплої) Софії в користування УПЦ “Київського патріархату” або іншої релігійної організації їм не відомі, оскільки на адресу Заповідника такі не надходили».

Попередній запис
Константинопольський Патріарх, як і раніше, буде підтримувати УПЦ
Наступний запис
УГКЦ офіційно відреклися від своїх «представників», які захопили храм у Коломиї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее