1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Києві представники УПЦ КП намагались проникнути до храму УПЦ при виправній колонії

У Києві представники УПЦ КП намагались проникнути до храму УПЦ при виправній колонії

23 жовтня 2018 року троє чоловіків, з них двоє «священнослужителів Київського патріархату», намагалися обманом потрапити у Свято-Анастасіївський храм при Бучанській виправній колонії строгого режиму № 85 в Києві. На заваді їм стала громада. Про це у своєму коментарі для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ розповів настоятель храму, заступник голови Відділу в справах молоді з питань тюремного служіння протоієрей Миколай Могильний.

«Дізнавшись, що це клірики УПЦ КП, громада тюремного храму стала на його захист і не пустила провокаторів. Староста та парафіяни на усі аргументи відповіли, що не потребують їхньої присутності. «Ми за вас і свічки поставимо, і помолимося, а ви йдіть з Богом, нам це не треба», – сказали», – зазначив священик.

«Нам обіцяють, що все буде тихо-мирно, ніяких захоплень, а тут хочуть в храм потрапити. Де ви були усі 20 років існування цього храму?», – пояснив настоятель.

В Свято-Анастасіївському храмі, який діє при колонії вже більше 20-ти років, постійно ведеться душпастирська та місіонерська робота.

«Тут регулярно звершуються богослужіння, сповідаються, причащаються ув’язнені. Є потужна громада, – розповів отець Миколай, – кілька священиків та співробітники Місіонерського відділу УПЦ проводять щосуботи читання, діє катехізаторська школа, у якій викладачі займаються з ув’язненими. Невже ці люди, що прийшли сьогодні, сподівалися, що громада їх прийме?».

Попередній запис
Порошенко привітав Філарета з річницею «інтронізації»
Наступний запис
Церковний розкол в Україні схожий з розв’язуванням війни у Сирії, – сирійський верховний муфтій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее